Emri Kosovë është një emër sllav që u vendos krahinës shqiptare Dardane, nga Osmanët me insistimin rus në emër të pansllavizmit, në fillim të shekullit te XIX dhe nuk ka asnjë lidhje me shqiptarët. Ky emër është sllav dhe në botën sllave ka mbi 20 emra vendesh Kosovë, të cilat listohen më poshtë.

Kosova, duhet të quhet Dardani sepse:

Nga Elena Kocaqi

1. Dardani është një emër historik shqiptar dhe tepër i vjetër që po ti referohemi mitit Dardani është djali i Pellazgut me princeshën Atlantidase Elektra.

2. Emri Dardan dhe Dardanët dalin që në betejën e Kadeshit në 1272 para erës sonë. Pra është një emër i dokumentuar prej 3290 vjetësh, ndërsa Kosovë është një emër sllav pa asnjë lidhje me shqiptarët, i vendosur në shekullin e XIX, nga rusët për të ngritur pretendimet serbe mbi një territor që me gjasë ishte serb për shkak të emrit. Dardani është emri më i vjetër Ilir i dokumentuar.

3. Dardani është quajtur Troja, nga ku Dardani nga Ballkani ka pas shkuar në Trojë që njihet një nga qytetërimet me të lavdishme të botës.

4. Dardan ishte Ene Dardanidi që themeloi Romën

5. Dardan ishte Briti që themeloi Londrën dhe Anglinë nga linja e Ene Dardanidit

6. Dardan ishte Konstandini i Madh perandori i Romës, Justinian i Madh perandori i Bizantit e shumë të tjerë.

Te kesh një emër kaq te madh dhe kaq te lavdishëm dhe te mbash një emër sllav për emërtim shteti dhe tash me ca disa të çmendur e anti-shqiptare ti quash shqiptarët komb kosovar, është jo vetëm teori serbe dhe pan sllaviste qe synon ngadalë ngadalë të largoi shqiptarët nga etnia e tyre, gjë që Serbi se beri dot as me zjarr e hekur, por një teori qe bie ndesh me te vërtetën historike.

Nëse ky emër do vazhdoj të përdoret, Serbia do te pretendoj gjithmonë qe ai vend edhe nga emri i përket asaj, paçka se ky emër është vendosur artificialisht nga ambasadori rus në Stamboll.

Ta fillojmë nga vetja që të mos përdorim në statuset në facebook emrin Kosovë por Dardani. Unë e kam filluar që para 9 vitesh kur i vura emrin djalit tim Dardan. Pastaj të imponohet ndryshimi politikë.

Edhe nëse do ketë një bashkim të Dardanisë me Shqipërinë, krahina duhet ta ruaj emrin, ashtu si Maqedonia dhe Epiri shqiptar, pasi këto janë tre emrat më të lavdishëm në historinë botërore që ju përkasin vetëm shqiptarëve dhe ua kanë vjedhur të tjerët dhe më e keqja nga të gjitha po ia mohojmë vetes.

Vendbanime sllave me emrin Kosovë si më poshtë:

Belarus: “Kosovo”
Bosnia and Herzegovina: “Kosova”
Bulgaria: “Kosov”, “Kosovo” = 3 vende
Croatia: “Kosovo”
Czech Republic: “Kosov” . “Kosova Hora”
Estonia: “Kosova”
Macedonia: “Dolno Kosovrasti” “Kosovo”
Poland: “Kosóë Lacki”
Russia: ka kater vende “Kosov”, “Kosovka” , “Kosovo”
Slovakia:”KoKošovce”
Slovenia: “Kosovo” (Ljubljana (Kosovo Polje))
Ukraine: “Kosov” “Kosovka” “Kosovscyna”
Shqiptarët ka ardhur koha të mbajnë identitetin e tyre të vërtet.